ИлюстрацияДежурен състав на Районен съд  - Варна разгледа на 12

...
ИлюстрацияДежурен състав на Районен съд  - Варна разгледа на 12
Коментари Харесай

Задържаха под стража дрогирания беглец, който потроши младеж на сп. Явор

 Илюстрация
Дежурен състав на Районен съд  - Варна прегледа на 12 февруари т.г. импортирано искане на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална насила във връзка с 32-годишен мъж от Варна, притеглен като обвинен за закононарушение по чл.343 ал.3 б.а от Наказателния кодекс.

Самото ПТП е станало на 10 февруари т.г. и вследствие на него е била породена телесна щета по несъобразителност на юноша, като лидерът е избягал от местопроизшествието. Предвиденото в закона наказване за сходно действие е отнемане от независимост за период от една до шест години.

Анализът на събраните материали и доказателства по делото водят съда до обосновано съмнение за авторство на действието. Съдът намира, че е налице действителна заплаха от укриване или осъществяване на закононарушение. Основание за това е съдимостта на обвинения, който е управлявал автомобил в изпитателния период на преходно наказание, още веднъж за закононарушение по превоза, както и в периода на насилственото му отнемане от право да  ръководи МПС. Съдът регистрира и държанието на обвинения по време на произшествието, обвързвано с бягството от мястото на ПТП на оживена пътна артерия, снемане на регистрационната табела на управлявания от него автомобил, както и събитието,  че в биологичните му проби е открито съществуване на наркотични субстанции.

С цел да предотврати опцията обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение, съдът счете, че следва да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. 

Определението по мярката предстои на обжалване пред ВОС, като при положение на тъжба делото бе планувано пред Окръжен съд - Варна за 17.02.2021 година от 13:00 часа.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР